About Mikko

Pianonsoitonopettaja, säveltäjä ja kristitty musiikin moniottelija, jonka yhteistyötaitoja on yleisesti kehuttu ja jonka luovasta kynästä lähtevät sekä huumorilla kyllästetyt parodiahäröilyt että eeppiset tunnelmapläjäykset. Vapaa-ajallaan tämä musiikin alan sekatyöläinen kirjoittaa tarinoita ja pohdintoja, liikkuu monipuolisesti ja ylläpitää 50-luvun omakotitaloa keskellä metsää. Aikataulujen salliessa mies viihtyy myös PC-pelimaailman merkkiteosten parissa ja striimaa niitä PC-Tupa-nimellä.

Mikko Ylönen on kuhmolaissyntyinen pop/jazz -musiikkipedagogi ja muusikko. Hän on kartuttanut musiikillista osaamistaan Kuhmon musiikkiopistossa, Kainuun konservatoriossa (Muusikko, 2010) sekä Jyväskylän ammattikorkeakoulussa (Musiikkipedagogi AMK, musiikinohjaaja 2014 ja instrumenttiopettaja 2017). Tällä hetkellä Mikko opiskelee Jyväskylän yliopistossa musiikkikasvatusta ja valmistuu musiikinopettajaksi (filosofian maisteri) keväällä 2022.

Mikko on toiminut tähän mennessä musiikin aineopettajana (2018-2019), suomalais-virolaisen FinEst Band Camp -leirin Sisä-Savon -projektikoordinaattorina, Kuhmon kesämuusikoiden ohjaajana (vuosina 2011-2014), pianonsoiton ja musiikinteorian opettajana, kilpailusäestäjänä, bändien kosketinsoittajana sekä säveltäjänä ja sovittajana. Hän perusti yrityksensä T:mi Mustan Tritonuksen vuonna 2011 tarjoamaan monipuolisesti musiikkiin liittyviä palveluita.

Merkittäviä sävellysprojekteja

Tanssiteos Rauha - Lottatytön tarina palavasta maasta (ohj. Siina Ounaslehto) 2018

Toteutettu Suomen kulttuurirahaston valtakunnallisella apurahalla. Palkittu Vuoden tanssitekona 2018


Louhi-lyhyelokuvan soundtrack (käsik. Aila Mulari), Kemi-Tornion ammattikorkeakoulu 2014

Musta Tritonus -livemusiikkikuunnelman kokonaisvaltainen toteutus, Jyväskylän ammattikorkeakoulu 2013

Mustan Tritonuksen Seura: Aikakarkulaisen ajojahti (kuunnelma), Kainuun ammattiopisto / Kainuun konservatorio 2010